MarkusViitala

Kun KEVA ja vakuutusyhtiöt teki elämästä helvetin

Moni on varmaan huomannut, että olen aika tiuhaan kommentoinut tätä KEVA:n casea menneellä viikolla. Minulla on siihen syyni. Jotain on jäänyt hampaan koloon.

 

Äitini joutui peräänajokolariin n. 4 vuotta sitten. Hän oli pysähtynyt autollaan liikennevaloihin ja hänen peräänsä ajettiin. Siitä syntyi niskan alueen retkahdusvamma ja aivovamma. Hän ei ole siitä lähtien pystynyt osallistumaan työelämään. Ennen sitä hän ei ole ollut koskaan työttömänä tai sairastellut pidempään. Kaikki pään ja niskanalueen vaivat alkoivat sillä hetkellä, kun kolari tapahtui. Vaivat mm. pää- ja niskasäryt, huimaus, muistivaikeudet, väsymys, vaikeus kääntää päätä, kumartuminen ovat tuskallista, hajuaistikaan ei pelaa ja tässä on murto-osa ongelmista.

 

Peräänajajan liikennevakuutusyhtiö ja heidän vakuutuslääkärinsä ovat päättäneet, ettei äitini niskassa/päässä ole mitään kolarista johtuvaa vikaa ja kaiken lisäksi tuo päätös on tehty äitiä näkemättä. Näiden vakuutuslääkäreiden kun ei tarvitse potilasta edes tavata ja et voi millään tavoin heidän kanssaan kommunikoida. Vakuutusyhtiön siis tulisi maksaa vahingot, mutta he kiistävät täysin häpeilemättä selvän tapauksen! Arvatkaapas kismittääkö? Kyllä kismittää ja ihan sillä vee-kirjaimella alkavalla sanalla!

 

Äiti ei tule olemaan enää työkykyinen (ainakaan täysin). Myös hänen työeläkeyhtiönsä KEVA on hylännyt systemaattisesti työkyvyttömyyseläkehakemukset. (Valitus on ollut Vakuutusoikeuden käsiteltävänä jo 2 v 3 kk!) Rahaa elämiseen ei ole. Olen auttanut äitiä pärjäämään. Olen onneksi työelämässä mukana ja pystyn häntä auttamaan, mutta silti tämä vääryys koskettaa minuakin. Sitten kun nämä vakuutuslaitosten rouvat ja herrat ajavat vain omia etujaan niin alkaahan ne kellot tosiaan soida!

 

Jos nämä eläke-/vakuutusyhtiöt keskittyisivät oikeasti palvelemaan asiakkaitaan, niin saattaisin sulattaa heidän palkkansa ja etuutensa. En välttämättä narisisi pienistä kotiinpäin vetämisistä yms. Mutta kun ne eivät hoida millään tapaa kunnialla heidän ainutta tehtäväänsä tapaturman sattuessa kohdalle, niin jokin on pahasti vialla! Paitsi jos edun saaja on tuttu, poliitikko tai muuten vaan hyvä veli tai sisko… Sanat ”työeläke” tai ”liikennevakuutus” ovat saaneet minulle uuden merkityksen. Tosiaan toivon, että kansalaiset eivät sairastuisi tai joutuisi onnettomuuksiin! Myötätuntoa, ymmärrystä saati korvauksia ei ole tavalliselle kansalaiselle luvassa näiltä yhtiöiltä! Ne rahat törsätään herrain p********n!

 

Käräjille ei Ilman pätevää asianajajaa kannata lähteä. Kalliiksi tulee kaikki tämmöinen molemmille osapuolille - ja myös kunnille. (Kunnille sälyyntyvät sairaanhoidon ja sosiaalitoimen kustannukset, joiden maksajana kuuluisi tapaturmatapauksessa olla vakuutusyhtiö!)  Pidän äitini puolta viimeiseen korttiin! Siksi koska se on oikeus sekä totuus.

 

Mikä tämä tämmöinen oikeusvaltio on, joka on täynnä epäoikeudenmukaisuutta? Ei ole ihme, että kansalaisten käsitys oikeusvaltiosta alkaa rapistua! Johtajat ja hallitukset ajavat vain omia etujaan!

 

Turhat onnenonkijat ja vakuutuspetokset pitää kitkeä tietenkin pois, mutta sääntönä on näköjään, että jätetään korvaukseen oikeutettu kärsimään ja ilman ihmisoikeutta! Ja tämä kaikki tapahtuu ”oikeusvaltiossa” nimeltä Suomi!

 

Mistä sitä oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta saa ja vaikka molemmille osapuolille tasa-arvoisesti? Johtajien ja edunsaajien kupit eivät ole nyt tasan! Äitini ei ole ainut samantyyppinen tapaus. Tässä maassa ihmisarvoa alentaviin byrokratian rattaisiin pakotettuja eläke- ja vakuutusyhtiöiden uhreja on jo liikaa! Tämä ei jää tähän.

 

Ennen pidin tätä provosoivana kappaleena, mutta tämä sanoma ei näköjään vanhene vuosikymmentenkään saatossa!

 

https://www.youtube.com/watch?v=tJMEJgl9SNo

 

KEVA kukku-det

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perusohje on kuitenkin, että jos työkyvyttömyyseläkeanomus hyältään, niin siitä ei kannata lähteä valittamaan ja vaatia oikaisua, vaan kannattaa tehdä uusi anomus, jossa asiaa perustellaan tarkemmin.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

En ole huomannut, että sinä olisit aiemmin kommentoinut tätä Kevan tapausta.

Äitisi kolari on aivan tyypillinen tapaus. Joku ajaa perään ja niska retkahtaa seurauksena pirulliset kivut sekä työkyvyttömyys. Eihän vakuutusyhtiön lääkäri näkemättä äitiäsi tietenkään voi muuta kuin todeta, että työkykyinen mikä työkykyinen. Vakuutusyhtiö sentään maksaa lääkärin ei niin pienen korvauksen. Näin se meillä Suomessa järjestelmä toimii ja toimii ja toimii... Ole siinä sitten yksilö eli pieni ihminen suurisssa rattaissa.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Aholan mainitsema menettelytapa juontaa juurensa siitä, että hylätty keissi on hylätty hallinnollisista syistä, joten siinä ei todistusaineistot auta.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194706149411/arti...

Suomessa ollaan jo kauan säästetty siellä missä rahaa tarvittaisiin. Näin ollaan tehty jotta muut päättäjien lupaamat hullutukset saadaan maksuun. Sitten täällä nauretaan ja kauhistellaan Mooren dokumenteille Yhdysvaltojen vakuutuskäytännöistä. Herätkää ihmiset vähitellen, ei täällä ole asiat niin hyvin kuin väitetään.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Minkä niminen vakuutusyhtiö on kyseessä?

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala

Peräänajajan vakuutusyhtiönä toimii Turva.

Kaikki vakuutusyhtiöt tuntuisivat toimivan kuitenkin samalla kaavalla tämäntyyppisissä tapauksissa.

Cenita Sajaniemi

Itselläni If, entinen Sampo. Nokkakolari ja vakavat vammat. Paikalle sattui myös poliisi, joka otti onnettomuudesta valokuvia. Auto romuna. Ei korvauksia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tuttavani sai aivovamman, epilepsian. 12 vuoden jälkeen vakuutusyhtiö kiistää tämän johtuvan liikenneonnettomuudesta vaan väittää tuttavallani olevan alttiutta epilepsiaan! Nyt kaksi vuotta vielä aikaa viedä vakuutusyhtiö (Pohjola) käräjille.

Käyttäjän Jari-PekkaHonkala kuva
Jari-Pekka Honkala

Tyttäreni, joka ylitti polkupyörällä suojatietä otti yhteen marraskuussa 2010 henkilöauton kanssa ja huonostihan siinä kävi hänelle. Hänellä todettiin n. vuosi onnettomuudesta niskan retkahdusvamma sekä aivovamma (nyt 70% aivoinvalidi mm. Synapsian mukaan). Nyt kun hänen oireitaan,joita edellä mainittujen lisäksi ovat lähimuistin, pää- ja niskasäryt, huimaus,väsymys, vasen olkapää kaipaa leikkausta jne.. on tutkittu pidempään niin selkeäsi voidaan todeta, että kaikki oireet, joita hänelle on tutkimuksissa todettu on tullut "meidän lääkärien" mukaan ko. liikenneonnettomuudessa, mutta vakutuusyhtiönlääkärin mukaan hän on täysin kykenevä töihin, vaikkakin ilman anfetamiinijohdannaista lääkitystä tyttö pysyisi tuskin hereillä edes nykyistä n. 10 tuntia vuorokaudessa sekä muine oireineen.

Onneksemme meillä on yksi Suomen parhaista juristeista (tässä asiassa) käytettävissä. Se, saako hän elämänsä järjestykseen selvinnee (lähi)tulevaisuudessa (riippuen tietysti siitä haluaako vak.yhtiö lähteä käräjöimään asiasta vai ei) Hänen kohdallaan kysymys on noin 45-vuoden ajan korvauksien maksamisesta kaikkine hoitokuluineen, jolloin kustannusarvio on helposti n. 2M€ eli kyse on vain ja ainoastaan rahasta ja me sekä monet muut hänen kanssasisaret ja- veljet ovat ainostaan yksi rivi excel taulukossa.

Se, että liikenneonnettomuudessa vahingoittunut henkilö ei ilman omaisten tai juristien apua selviä niin on kohtuullisen syvältä. Onneksi olemme saaneet hänelle apua mm. Kotkan kaupungilta, Carean fysiatrian ylilääkäriltä sekä KELA:lta, jonka ansiosta hän pääsi tuonne Synapsiaan tutkimuksiin ja hoitoon

Minulla isänä ei ole muuta mahdollisuutta kuin katsoa tämä kortti loppuun saakka ja vasta sen jälkeen tehdä lopullinen yhteenveto asiasta, mutta sen voi jo nyt sanoa, että kärsivällisyys on välillä se mikä meinaa loppua jopa minulta.

Voi olla, että olen vielä lapsenmielinen ja uskon oikeudenmukaisuuteen tässä asiassa.

Juho Heikkilä

Kannatan käräjöimään, tänä päivänä vakuutusyhtiöt saavat siellä siipeensä aika usein, siellä pitää olla hyvä juristi ja lääkärien..neurospykologien laajat-tutkimukset. Terveyttä se ei tuo takaisin, mutta rahalla pystyt helpottamaan omaa elämääsi. Itse taistelin 4 vuotta. Olin kolarissa 2000 ja oireet alkoi 2009, tämä vanha juttu pengottiin perusteellisesti auki. ja hyvin kävi. Tsemppiä

Toimituksen poiminnat